Föreläsare

Föreläsarna i EX Stockholm är några av Sveriges främsta unga entreprenörer. Deras uppgift är att dela med sig av sin resa och avslöja hur de gjort för att nå dit de är idag, och ge dig lärdom och inspiration så att du en dag kan nå lika högt. Eller ännu högre.


Anton Granlund

Anton Granlund är medgrundare/ VD av Global Retail som äger Sveriges G Star-butiker. 2007 öppnade G-stars första butik i varuhuset PUB i Stockholm. Sedan dess har Global Retail alltjämt öppnat butiker i en stadig takt och arbetat med varumärken som G-star, Swarovski, Björn Borg, Carin Wester, Gant etc. I dagsläget driver Global Retail 16 stycken butiker runtom i Sverige, och nyetablering i Norge fortsätter. Tre år i rad har Global Retail blivit utsedd till att ha Sveriges bästa service bland klädkedjorna, 2014 vann företaget Retail Awards för årets kundservice och från första möjliga år fick Global Retail utmärkelsen Gasellföretag av Dagens Industri. Anton är en modern entreprenör framgångsrik inom ledarskap och bolagsbyggande och har blivit nominerad till Entrepreneur of the Year. Han har dessutom genomfört en Iron Man och tävlat i SM i friidrott och multisport.

 

Johan Wendt

När Johan Wendt i början av 2008 grundade föreningen Mattecentrum så hade han aldrig hört talas om termen social entreprenörskap. Idag har några av världens största tidningar som Forbes (USA) och The Guardian (UK) lyft upp Johan Wendt och Mattecentrum som det klarast lysande exemplet på socialt entreprenörskap i Skandinavien. Föreningen ger gratis läxhjälp i matematik till ca 400.000 barn och unga dels via nätet dels via öppna räknestugor i 27 städer över hela Sverige, Danmark och Norge. För sitt arbete med Mattecentrum har Johan prisats upprepade gånger regionalt, nationellt och internationellt. Utöver Mattecentrum, grundande Johan under våren 2014 den ideella föreningen Kodcentrum vars uppdrag är att ge gratis utbildning i programmering till barn och unga över hela Sverige. I juni 2015 klev Johan av sina uppdrag som ordförande för alla föreningarna och startade bolaget Curly Bracket som är en plattform för att lära barn datalogiskt tänkande.

 

Victoria Carlson

Victoria Carlsson är en av entreprenörerna bakom glassuccén Yollibox. Under sitt sista studieår på Handels, 2011, träffade hon Sofie Stenmark och sex veckor senare beslutade de att de skulle starta eget och lansera frozen yoghurt i Sverige. Orädda och utan kunskap kastade sig Victoria och Sofie sig ut för att konkurrera i en av världens tuffaste branscher. Genom att välja helt andra marknadsförings- och kommunikationsvägar än konkurrenterna i kombination med att bygga varumärket på starka värderingar och personlighet har de motbevisat såväl branschexperter som investerare och prisats som Årets Unga Företagare och Årets Supertalanger. Sedan 2014 arbetar Victoria även ideellt med ungdomars utbildning och framtidsdrömmar. Victoria är en del av Prins Daniels Fellowship som syftar till att inspirera och stötta unga till att våga testa entreprenörskap. Hon är även styrelseledamot i Europaskolan Utbildning liksom Nema Problema Kids Foundations styrelse.

 

Jacob Skragge

All Blues grundades 2011 och har snabbt etablerat sig som ett accessoarvarumärke att hålla ögonen på. Samarbetet med Acne Studios för ss15 var startskottet för det internationella genombrottet. Framgångssagan började när Jacob Skragge studerade på Handelshögskolan i Stockholm. Tillsammans med en kompis, medgrundaren Fredrik Nathorst noterade kompisarna det smala utbudet av accessoarer för män. De tog saken i egna händer och började skissa på ett gäng armband. För att få feedback på skisserna vände de sig till sina två favoritbutiker, som samma höst började sälja armbanden. År 2016 tilldelades All Blues både Accessories Designer of the Year av Elle och bästa accessoarmärke av Café. Idag säljs All Blues hos återförsäljare såsom Liberty London, Space Mue Seoul, Voo Berlin, Nathalie Schuterman och Paul & Friends Stockholm.