Vanliga frågor.

Hur gammal måste man vara?
EX riktar sig till dig som är mellan 16 – 19 år vid programmets start.

Måste man ha en affärsidé för att få delta?
Nej, du behöver inte ha en affärsidé varken för att kunna ansöka eller delta. Under programmet kommer du och ditt team få hjälp med att utveckla en skalbar affärsidé med global potential. Det är dock självklart en fördel om du redan innan programmet har en tanke kring vilket problem du vill lösa och på vilket sätt.

Vilka förkunskaper måste man ha?
Programmet är utvecklat för att passa både dig som har en förälder som är superentreprenör som för dig som ännu inte hunnit lära dig så mycket om entreprenörskap men har en stark vilja att utvecklas som företagare. Det viktigaste är alltså att du är motiverad och verkligen vill vara med och göra ditt bästa.

Hur viktiga är mina betyg vid ansökan?
Kunskaper från skolan är viktiga för att lyckas som entreprenör, men det finns många exempel på entreprenörer som skapat globala koncerner utan förmåga att vare sig kunna läsa eller räkna. Betyg från skolan kommer därför inte att vara avgörande för dina möjligheter att delta i EX.

Kan man ansöka tillsammans med en kompis?
Självklart kan du söka tillsammans med en kompis, men observera att ni båda måste skicka in en individuell ansökan och att det inte finns några garantier för att ni båda blir antagna. Och om du ansöker ensam som behöver du inte oroa dig. På EX kommer du garanterat att träffa många nya vänner.

När får jag veta om jag blivit antagen?
Så snart du skickat in din ansökan kommer den att behandlas. Om din ansökan är behörig och ser bra ut kommer vi att höra av oss för att boka in en telefonintervju. Senast 14 dagar efter intervjun kommer du att få ditt antagningsbesked.

Vad ingår i kursavgiften?
I programmet ingår lunch och fika varje dag samt avslutningsmiddag, samtliga resor inom ramen för utbildningen, utbildningen inkl. föreläsningar, övningar, utbildningsmaterial, avslutningsmiddag etc., samt kvällsaktiviteter, utflykter och eventuella kostnader för dessa. Deltagaren är också försäkrad under hela programmet. Givetvis ingår också ett EX Entrepreneurship Certificate efter avslutad utbildning.

Vad ingår inte i kursavgiften?
I programmet ingår inte kostnader för resor till och från utbildningen. Och om boende önskas så är detta något som arrangeras och bekostas av deltagaren.

Hur fungerar betalningen?
Den första delfakturan (50%) skickas ut i samband med ditt antagningsbesked och tillsammans med de allmänna villkoren. När du betalt den första fakturan och skickat in de signerade allmänna villkoren (inkl. målsmans underskrift) är din plats säkrad. Den andra delfakturan (slutfakturan) skickas ut efter avslutat program och ska betalas inom 10 dagar.

Vad händer om jag vill avboka min plats?
Meddelande om avbokning ska göras skriftligen till Indivator. Om avbeställningen sker tidigare än 30 dagar före programstart ska deltagaren erlägga 25% av utbildningens pris. Vid avbeställning senare än detta, men minst 14 dagar före programstart, ska deltagaren erlägga 50% av utbildningens pris. Vid avbeställningar inom 14 dagar före programstart ska deltagaren betala hela utbildningens pris.